Mancare cu carne de porc,ciuperci,rondele de ceapa pane si mamaliga

de kamy in Porc, 5 Mai 2011 | 5929 vizualizari

 

Pentru ca nu am mai pus-o demult la treaba pe draga mea Cocotte,azi i-am dat de lucru.E ea putin accidentata de cand i-am scapat capacul pe gresie,facandu-mi praf 3 placi,dar nu mai bag in seama toate cele.Vreau sa va spun ca e super buna,se gateste la foc mic,mic si se fac toate foarte repede.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg.spata porc
  • 1 kg.ciuperci
  • 3 cepe mari
  • 1 ardei rosu
  • 3 rosii
  • 1 lg.praf de usturoi(se pot pune 4-5 catei de usturoi)
  • sare,piper
  • 1 ling.amidon alimentar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare cu carne de porc,ciuperci,rondele de ceapa pane si mamaliga:

Carnea se taie cuburi marisoare si se pune la calit in cateva ling.de ulei,cu capacul pus,la foc mic.

Cand scade zeama se pune ceapa,ardeiul si ciupercile taiate mai mare.Se amesteca si se lasa la fiert,cu capacul pus.Nu trebuie sa adaugati apa deoarece lasa ciupercile destula zeama.

Rosiile se cresteaza in partea opusa celei cu codita si se rad(in felul acesta ramane numai coaja).

Cand carnea e fiarta se adauga rosiile la mancare,se pune sare,piper si usturoiul pudra.(daca sosul a scazut mult se poate adauga putina apa,dar neaparat fierbinte)

Se mai lasa 5 min.sa fiarba dupa care se adauga amidonul desfacut in putina apa.

Mai lasam pe foc cca.5 min amestecand pe fundul cratitei sa nu se prinda.

Se serveste cu mamaliguta,piure,orez.

Noi pe langa am avut si niste rondele de ceapa,pane

Rondelele de ceapa le gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/rondele-de-ceapa-pane-20974.html

Pofta maxima!!!!

TIPS-URI

1

ciupercile le taiati cu codita cu tot,in lung

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare cu carne de porc,ciuperci,rondele de ceapa pane si mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Un pranz delicios-muschiulet de porc marinat